martes, 5 de noviembre de 2013

Saber parlar correctament condueix a saber redactar normativament?

Disposem actualment d'un gran ventall de pàgines web i recursos informàtics a través dels quals hi ha la possibilitat de realitzar consultes i, fins i tot, aprendre aspectes de la llengua com, per exemple, la terminologia específica de l'àmbit administratiu relacionada amb la redacció coherent i adequada de documents d'aquest tipus com són les comissions informatives, les diligències, les convocatòries de reunió, les actes... Gràcies a l'era digital, a la informàtica i a l'era d'Internet en general, encara fem servir recursos en format imprès però la societat sap i té més en compte que el fet de trobar quelcom és més accessible i ràpid fent un clic en un ordinador amb connexió a Internet. Sovint ens trobem davant dubtes i errades que no sabem corregir i amb els quals necessitem assessorament especialitzat en la normativa lingüística. És per aquest motiu que algunes administracions públiques, entre d'altres, posen a disposició de tothom eines informàtiques que abasten tots els camps de la llengua, de l'aprenentatge i l'assessorament lingüístic. 
Com a graduada en Filologia Catalana i estudiant del Màster en Assessorament lingüístic i cultura literària amb l'itinerari d'aplicacions i investigació en l'administració pública i empreses editorials, encete aquest bloc per donar inici al tractament d'aspectes lingüístics que crega interessants, a la redacció d'informació o esdeveniments relacionats amb la llengua i amb la normalització i normativització lingüística, i sobretot, pose a disposició de tots els usuaris el lliure accés a aquest espai, en el qual podrem interactuar i ajudar-nos a conèixer totes les eines de què disposem quan parlem d'assessorament lingüístic.
Davant el plantejament de tenir a aquestes alçades tot tan informatitzat, fins i tot els cartells de publicitat que hi ha a la ciutat de València i a moltíssims pobles, caldria plantejar-nos la següent qüestió: és necessari l'assessorament lingüístic en la nostra vida? Vegem i comentem la fotografia que acompanya aquest escrit inicial. Va ser presa el dia 4 de novembre de 2013 aproximadament a les 21.25 h de la nit, al tren regional d'Alacant que tenia com a final de trajecte l'Estació del Nor (Nord) de València. El fet que existisca aquesta mena d'errades a l'hora d'escriure en la nostra llengua -i fer-ho públicament- fa que siga necessari donar-li un poc més d'importància a la promoció d'un valencià correcte a tota la societat perquè sempre hi haurà algú que puga corregir i redactar adequadament els textos i evitar així que, no només als filòlegs, sinó a tots els usuaris els sagnen els ulls com em va passar a mi anit gràcies a Renfe.
L'assessorament lingüístic també recull la correcció d'errades, l'ortologia, l'aprenentatge lingüístic i especialitzat. En aquest cas, es podria haver evitat precisament aquesta errada lingüística si s'haguera fet una senzilla consulta amb el ja citat clic als enllaços disponibles a la xarxa. Podríem parlar d'incomptables errades que caldria solucionar i per això hem arribat ací, per ampliar, conèixer, estudiar, corregir, redactar, ensenyar i tractar els coneixements i les destreses adquirides gràcies a la formació d'aquests darrers anys, però aplicades a les TIC dins l'assessorament lingüístic. Comencem?

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Escriu-me ací:

Entrades més vistes

Seguidors

Wikipedia

Resultados de la búsqueda